«

»

Kvě 12

Jaké obaly použít při cestování

Pokud se chystáte cestovat a přemýšlíte jak se nejlépe sbalit, zvažte použití těchto obalových materiálů, můžete tak ušetřit peníze i čas.

 

Chystáte se na svatbu své nejlepší kamarádky a nevíte jakým způsobem nejlépe ochránit šaty před pomačkáním a případným znečištěním? Nejlepší je použít obal na oblek/šaty z netkané textilie, který je opatřen zipem pro snadné uzavření a otevření. Obal pořídíte již od několika desetikorun a takto nízká investice se jistě vyplatí.

 

Pokud cestujete a převážíte s sebou v kufru elektroniku, nebo křehké věci, je dobré zajistit je v kufru proti pohybu. Nejlepší a nejlevnější je využít svetru, nebo objemného oblečení k obalení takto choulostivých věcí a jejich ochraně proti rozbití. Pokud nic takového nemáte je z hlediska bezpečnosti lepší použít bublinkovou folii a přepravovaný objekt do ní zabalit.

 

Na mezinárodních letištích jistě vídáte stanoviště na balení zavazadel do průhledné stretch folie. Toto opatření zabrání lapkům v otevření kufru a zároveň ochrání zavazadlo před znečištěním, nebo poškozením. Za tuto službu si na letištích jistě draze připlatíte, proto je lepší kufr zabalit už doma a zbytek folie si vzít s sebou a znovu ho použít při návratu.

 

Pokud zjišťujete, že se Vám vaše oblečení už nevejde do skříně natož do cestovního zavazadla, je nejlepší použít vakuové pytle na oblečení. Ušetříte místo v kufru a zároveň ochráníte oblečení před znečištěním, vlhkem a zápachem. Vakuové pytle lze použít opakovaně.