«

»

Čvc 24

Vše o foliích

Fólie jsou výdobytek 20.století a v dnešní době se používají nejen v každé domácnosti, ale i v podstatě ve všech odvětvích průmyslu – od potravinářského, přes stavební až po automobilový průmysl. Hlavní funkce většiny fólií je ochrana a zabalení zboží. Fólie jsou lehké a velmi praktické. Existuje několik typů fólií, které mají každá své specifické použití:

 

  • Bublinková fólie. Tato fólie se používá tam, kde chcete zabalit křehčí předměty a ochránit je tak například během stěhování. Bublinková fólie zabrání poškrábání a rozbití přepravovaného zboží.
  • Stretch fólie. Tato velmi pružná natahovací fólie se používá např. pro balení nábytku či balení zásilek. Pomůže stáhnout předměty k sobě a nabízí jim tak základní ochranu. Používá se třeba na letištích k balení zavazadel.
  • Potravinářská fólie. Velmi tenká fólie, která se používá v potravinářství. Balí se do ní masné výrobky, používá se v supermarketech, ale je vhodná i k zabalení svačiny.
  • Výstražné fólie. Známé červeno-bílé fólie se používají jako výstraha a označení určitého prostoru, např. tam, kde je vstup zakázán. Možno zajistit i vlastní potisk výstražné fólie.
  • Krycí fólie. Jsou vyrobeny z HDPE polyetylenu a zajišťují zboží ochranu před vnějšími vlivy. Vynikají tepelnou, chemickou i elektroizolační odolností. Používají se na balení potravin, PET lahví, kartonů, plechovek i dalších předmětů.
  • Solární plachty. Mezi fólie, které jsou nabízeny v internetovém obchodě www.obalove-materialy.cz patří také solární plachty na bazény. Ty jsou vyrobeny z velmi pevné a odolné modré bublinkové fólie. Používají se na ochranu venkovních bazénů.

 

Fólie jsou hygienicky nezávadné

Nejedná se o stoprocentně eko – bio výrobky, ale svému okolí neškodí. Všechny fólie jsou hygienicky zcela nezávadné a můžete je používat v jakémkoliv prostředí. Běžně se používají v domácnostech, ve školách i v potravinářském průmyslu. Není třeba mít z jejich použití žádné obavy!